Warmtepompen

Warmtepompen

Een warmtepomp is een energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing voor verwarming, koeling en warm water. Een warmtepompsysteem gebruikt voor 75% de gratis energie uit de lucht, de bodem of het grondwater.

Ontdek hier de premies en subsidies voor warmtepompen

lucht/water-warmtepompen

lucht/water-warmtepompen

Een lucht/water-warmtepomp zet lucht om in energie voor het verwarmen of koelen van je woning of voor de productie van warm water. De installatie is relatief eenvoudig waardoor het ook het goedkoopste type warmtepomp is. Bepaalde types lucht/water-warmtepompen zijn ook geschikt voor renovaties en kunnen aangesloten worden op radiatoren.

bodem/water warmtepompen

bodem/water warmtepompen

Geothermische warmtepompen gebruiken de energie uit de grond, daarvoor zijn er wel boringen nodig die een extra kost met zich meebrengen maar ook zorgen voor een hoger rendement. Deze warmtepompen zijn populair in nieuwbouw maar minder geschikt voor renovaties.

water/water-warmtepompen

water/water-warmtepompen

Deze warmtepompen gebruiken de energie van het grondwater voor verwarming, koeling en productie van sanitair warm water. Voor de installatie is een vergunning van de waterbeheerder noodzakelijk, moet het grondwater voldoen aan bepaalde vereisten én in een voldoende grote hoeveelheid aanwezig zijn. Dit type warmtepomp wordt daardoor minder vaak geplaatst maar heeft wel een goed rendement.

Lucht/lucht warmtepompen - airco's

Lucht/lucht warmtepompen - airco's

Een airco is vooral bekend als oplossing om te koelen maar ze zijn ook geschikt om je woning mee te verwarmen. De milieuvriendelijke en efficiënte climaVAIR-oplossingen bieden een lange levensduur en optimaal comfort.