Bij Delaere vindt u alles onder één dak. Maximaal comfort en een minimale energiefactuur.

Wanneer u uw badkamer renoveert, vindt u het misschien ook interessant om gelijktijdig of later uw verwarmingssysteem door ons te laten vervangen.

Dankzij het hogere rendement van nieuwe systemen verbruikt uw installatie veel minder energie en dalen de werkingskosten. Bovendien zijn ze ook milieuvriendelijker.

Als u uw verwarmingssysteem vervangt, kunt u ofwel de bestaande energiebron behouden, ofwel geleidelijk of volledig overschakelen op een hernieuwbare energiebron.

MAAK EEN AFSPRAAK

Welk verwarmingssysteem sluit het best aan bij uw behoeften?

Een standaardoplossing bestaat niet, maar wees gerust: wij helpen u bij het kiezen van een nieuwe verwarmingsinstallatie. Meer zelfs, wij komen uw verwarmingselementen zelf plaatsen. Vertrouw op onze vakmannen.

Naast de plaatsing nemen wij ook de herstellingen en het periodiek onderhoud voor onze rekening.

Het onderhoud van het centraal stooktoestel van uw verwarmingsinstallatie is een wettelijke verplichting. Zowel voor bedrijven als voor particulieren.

Tweejaarlijks onderhoud condensatieketels op gas*
Jaarlijks onderhoud stookolieketels*
Jaarlijks onderhoud atmosferische gasketels*
onderhoud boilers en doorstromers op gas
Onderhoud elektrische boilers

* met wettelijk verbrandingsattest

PLAN UW ONDERHOUD

Warmtepompen

Een warmtepomp is een energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing voor verwarming, koeling en warm water. Een warmtepompsysteem gebruikt voor 75% de gratis energie uit de lucht, de bodem of het grondwater.

lucht/water-warmtepompen

Een lucht/water-warmtepomp zet lucht om in energie voor het verwarmen of koelen van je woning of voor de productie van warm water. De installatie is relatief eenvoudig waardoor het ook het goedkoopste type warmtepomp is. Bepaalde types lucht/water-warmtepompen zijn ook geschikt voor renovaties en kunnen aangesloten worden op radiatoren.

bodem/water warmtepompen

Geothermische warmtepompen gebruiken de energie uit de grond, daarvoor zijn er wel boringen nodig die een extra kost met zich meebrengen maar ook zorgen voor een hoger rendement. Deze warmtepompen zijn populair in nieuwbouw maar minder geschikt voor renovaties.

water/water-warmtepompen

Deze warmtepompen gebruiken de energie van het grondwater voor verwarming, koeling en productie van sanitair warm water. Voor de installatie is een vergunning van de waterbeheerder noodzakelijk, moet het grondwater voldoen aan bepaalde vereisten én in een voldoende grote hoeveelheid aanwezig zijn. Dit type warmtepomp wordt daardoor minder vaak geplaatst maar heeft wel een goed rendement.

Lucht/lucht warmtepompen - airco's

Een airco is vooral bekend als oplossing om te koelen maar ze zijn ook geschikt om je woning mee te verwarmen. De milieuvriendelijke en efficiënte climaVAIR-oplossingen bieden een lange levensduur en optimaal comfort.

Ontdek hier de premies en subsidies voor warmtepompen

 

Boilers voor warm water

Thermische zonne-energiesystemen

Thermische zonne-energiesystemen gebruiken de energie van de zon voor de productie van sanitair warm water. Op jaarbasis kan je gemiddeld 50-60% van je kosten voor warm water besparen door het plaatsen van een thermisch zonne-energiesysteem. Zo een systeem bestaat uit meerdere zonnepanelen in combinatie met een zonneboiler.  Ontdek hier de premies en subsidies.

Warmtepompboilers

Warmtepompboilers produceren op een milieuvriendelijke wijze warm water. Ze zijn goedkoop in aanschaf en ideaal als vervanging van een elektrische boiler of in een nieuwbouwwoning.

Ontdek hier de premies en subsidies voor warmwater systemen

 

Verwarmingsketels

Gasketels

Condenserende gasketels die maximale zuinigheid combineren met een intuïtief gebruik. We hechten belang aan een vlotte installatie, eenvoudig onderhoud én maximale duurzaamheid.

Stookolieketels

De laatste generatie condensatieketels op stookolie werkt veel zuiniger en milieuvriendelijker en is daarom ook de top in ecologisch verbranden van stookolie.

 

Verwarmen met pelletkachel

Pelletkachels vertegenwoordigen de meest innoverende verwarmingsoplossing , ze zijn het resultaat van het gebruik van de meest geavanceerde technologieën en worden gegarandeerd door een hoge kwaliteit van afwerking.

Ideaal om aan te passen aan elke omgeving dankzij een eenvoudig en elegant ontwerp, geven ze die gezonde warmte die alleen de vlam kan geven.

Ungaro

De Ungaro-pelletkachel is een warmtebron op basis van biomassa (pellets) voor de verwarming van woningen (bijverwarming of hoofdverwarming van de woning).

Alle pelletkachels zijn uitgerust met een of meer ventilatoren die, door gebruik te maken van de principes van geforceerde convectie, een grotere verspreiding van de in de verbrandingskamer geproduceerde warmte mogelijk maken.

Ungaro S.r.l. ontwerpt en vervaardigt zijn producten volgens het ISO O 9001:2008 kwaliteitssysteem. 

Voordelen pelletkachels Ungaro:

  • Uniek 3 dubbele warmtewisselaar , waardoor u 35 - 50 % minder pellets verbruikt.
  • Geruisloze standaard instelling , Optionele extra Ungaro power mode instelling voor hogere kw.
  • Uiterst compacte bouw van de kachel.
  • Gemakkelijk onderhoud door de Ungaro T inspectie.
  • Langere werkingsduur door de automatische reiniging van de brandkorf.

Ook centrale verwarming en warm water via een pelletketel is mogelijk!